16 Mart 2012 Cuma

2012 de Arıcılık işletmesine doğru...

   Geçen yıl üniversiteden mezun olup memleketim Zonguldak merkezde 8 koloni ile arıcılığa başladım.(resimleri daha sonra yayınlayacağım)
Zonguldak iklim şartları ,Arı ırkı , gibi bir çok etkenlerin şehrimizde nasıl işlediğini görmek maksadıyla  8 koloni ile meslek ile hayallerimi beynimde canlandırıp arıcılığa başladım.Polen ve Bal hasatımı yapıp ilk yılı tecrübe kazanma açısından değerlendirdim.. Koloni başına aldığım verimler ise diğer bir arı kolonilerine bakarak iyi olduğu düşüncesindeyim...

   Bu yıl ise Zonguldak Merkez de değil de şehire 20 km uzaklık da Hayat Köyünden Arıcılık yapmaya müsait güzel bir yer bulup yer sahibinden de bir genç girişimciye yardımcı olmasını, tanıdıkları vasıtası ile rica da bulunup yerleşme işlemini gerçekleştirdim.

  Zonguldak da Arı kolonisi fiyatları boş kovan pahalılığından sebeb, Nisan ayı başında burda olmak
üzere  Kafkas melezi (Anadolu ırkı)10 çıta ve 8'i kapalı ve açık yavru olmak üzere, Niğde üniv. de öğrenci iken yanlarında asistanlık yaptığım Faruk  Yılmaz'dan (Arıcılık konusunda duayen sayılır kendileri ) çok güzel bir fiyata 25 koloni ve 2 katlı polen tuzaklı kovan almak için anlaştım.Kovanlar 0  yaptırıldı ve kolonilerin Ana arıları geçn yıl yenilendi.

  Nisan ayı başında Arıların gelmeleri benim burada ki kolonilerimde larva transferi yapıp ,yetiştireceğim ana arıların ırklarının bölgemiz şartlarına uygun bir ırk olması ve kolonilerin tamamen olmasa da ana dan gelecek olan kalıtsal özellikleri ile  burada Orman gülü çiçeğinden zehirlenmelerini önlemek  maksadı , sezona 2012 model Ana arılar ile girmek ve güzel bir koloni muayene programı hazırlayıp , hazır da bol kar yağışlı bir kış ayları geçirmemizden kaynaklanacak olan ve tüm arıcılarımızın bu bereketli sezondan verim alacağı gibi maliyeti düşürüp, bende en iyi şekilde hazırlanıp güzel bir hasat yapmak amacındayım.. 2012 yılı tüm Arıcılarımıza hayırlı olması temennisi ile...

     

1 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Kartal güzel haberlerinizi bekliyoruz.Kolay gelsin,iyi çalışmalar.